Ontdek de kracht van wervingsvideo's

8 REDENEN WAAROM JE WERVINGSVIDEO'S MOET INTEGREREN IN JE EMPLOYER BRANDING CAMPAGNES 

Ik hoef niet uit te leggen dat video in het algemeen de meest snackable content is op internet. Inmiddels is zo’n 80 tot 85% van de geüploade content, videocontent. Goed dus om eens te focussen op de toepassingen binnen Employer Branding

Wervingsvideo’s zijn video’s die als doel hebben om je organisatie(cultuur) te presenteren voor geïnteresseerde en potentiële kandidaten voor je openstaande vacatures. Wil je weten waarom je een wervingsvideo zou moeten inzetten? Of nog beter: een serie video’s om je organisatie woest aantrekkelijk te maken voor jouw ideale kandidaten? Lees dan snel verder. 

1. Authentieke weergave van de bedrijfscultuur

Wervingsvideo's bieden een dynamische en visuele manier om jouw unieke bedrijfscultuur te presenteren. Met het geschreven woord en foto’s kun je al een aardige beschrijving geven, maar met video kun je het echte (werk)leven binnen het bedrijf laten zien. Denk aan interactie tussen collega’s, de werkomgeving en het werkplezier. Authentieke content spreekt je beoogde doelgroepen op een dieper niveau aan en helpt hen een emotionele verbinding te creëren met het bedrijf.

2. Aantrekken van talent

Door de bedrijfscultuur, waarden en sfeer duidelijk te tonen, kunnen wervingsvideo's aantrekkelijk zijn voor potentiële kandidaten die op zoek zijn naar een werkplek die bij hun persoonlijkheid en ambities past. Tegenwoordig zijn kandidaten op zoek naar meer dan alleen een baan; ze willen zich verbonden voelen met het bedrijf, de missie. In video's kun je als het ware laten voelen hoe het is om deel uit te maken van een team en hoe jouw organisatie omgaat met de medewerkers, wat essentieel is om het juiste talent aan te trekken.
 

Waar is Employer Branding content zo belangrijk?

3. Beter begrip van functies en rollen

Vacatureteksten kunnen soms vaag of algemeen zijn, waardoor het voor kandidaten moeilijk kan zijn om precies te begrijpen wat een bepaalde functie inhoudt. Wervingsvideo's kunnen deze onduidelijkheden wegnemen door echte medewerkers in beeld te brengen die hun dagelijkse taken uitvoeren en uitleggen wat hun functie inhoudt. Dit geeft potentiële kandidaten een realistisch beeld van wat er van hen wordt verwacht en helpt voorkomen dat er misverstanden ontstaan tijdens het sollicitatieproces over verwachtingen.
 

4. Emotionele connectie opbouwen

 

Video's hebben het vermogen om emoties op te roepen en verhalen te vertellen op een manier die andere media niet kunnen evenaren. Door inspirerende verhalen van medewerkers te delen, kunnen wervingsvideo's een emotionele band creëren tussen het bedrijf en potentiële kandidaten. Een positieve en boeiende ervaring kan lang bijblijven en het verlangen om bij jouw organisatie te werken vergroten.

Behind the scenes SYMACH

7. Positieve invloed op het sollicitatieproces

Wanneer kandidaten al een goed begrip hebben van jouw organisatie en de bedrijfscultuur, kunnen ze beter afgestemde sollicitaties indienen. Ze zijn beter in staat om hun ervaringen en vaardigheden af te stemmen op wat jij zoekt. Dit kan het selectieproces efficiënter maken en ervoor zorgen dat je de juiste kandidaten aantrekt voor de juiste functies. Maak de kandidaten reis nog aangenamer voor iedereen! 

8. Company pride

Bovenstaande punten belichten de impact die een goede wervingsvideo heeft op jouw ideale kandidaat. Ook wil ik nog aangeven dat er een hele positieve impact kan uitgaan binnen je organisatie! Als echte collega’s en/of teams meewerken aan de ontwikkeling en productie van een video, dan schept dat extra betrokkenheid. Onze ervaring is dat collega’s actief mee gaan denken, enthousiast zijn (of opnieuw worden) over hun functie en de missie van de organisatie. Ook daarna, als de video’s gelanceerd worden tijdens de interne première en gepubliceerd via allerlei kanalen, zijn medewerkers snel geneigd om deze te delen (en dus meer bereik!) en er positief over te spreken. Het zorgt voor een positieve vibe en stimuleert het ambassadeurschap van de collega’s! 

Samengevat: wervingsvideo's zijn een krachtige tool binnen Employer Branding campagnes, die een positieve invloed hebben op het aantrekken van talent, het vergroten van de zichtbaarheid van je organisatie en het opbouwen van een sterkere connectie met (gewenste) potentiële kandidaten én de huidige collega’s. Door de juiste elementen en boodschappen in de video's te integreren, zal jouw wervingscampagne succesvoller zijn. 

Voordat je begint met het maken van een wervingsvideo is het belangrijk om inzichtelijk te krijgen wat je wilt bereiken met de video(serie). Maar dat is voer voor een volgende blog; het ontwikkelen van een wervingsvideo ;-)

Hulp nodig bij jouw wervingsvideo's?. Neem contact met ons op en laat ons je helpen bij het vertellen van het verhaal van jouw werkgeverschap.

Ik wens je veel personeel!

Patrick  

Over de auteur

Patrick Dobbelaar

Patrick is mede-eigenaar en Creatief Strateeg bij Buro Focus. "Met Buro Focus sluiten we naadloos aan bij de behoefte van veel bedrijven op dit moment. Focus op je merk, je mensen (=kapitaal) en je zichtbaarheid met behulp van onderscheidende campagnes. Doelgericht en doeltreffend."

Meer weten? Neem contact op met Daphne!

Ik wil meer weten

Logo Symplistic

Je wordt doorgestuurd

Je wordt doorgestuurd naar een andere pagina.